Facebook’ta arkadaş kalıp, haber akışından kaldırmak …

Facebook’ta pek çok arkadaşımız ve beğendiğimiz pek çok sayfa var. Bu kalabalığı ortadan kaldırmaksa oldukça kolay.

Eskiden Facebook arkadaşları zaman zaman bir temizliğe girilerek silinirdi. Bu silme işlemi ileride aynı ortamı paylaşınca gerilime dönüşebilir. Bunun için çok daha basit bir yöntem mevcut.

Facebook’ta “Takip Et” butonu geldikten sonra aslında bu silme girişimine de gerek kalmadı. Mesela arkadaş sayınız çok ya da belli paylaşım yapan arkadaşlarınızdan rahatsızlık duymaya başladınız. Çözüm çok basit: takip etmeyi bırakın. Facebook’ta kişileri arkadaş olarak eklediğinizde aynı zamanda takip de etmiş oluyorsunuz. Bunun için görmek istemediğiniz kişinin profiline gelerek “Takibi Bırak” butonuna basmanız yeterli.

Böylece hem arkadaş kalabilir hem de Facebook akışınızda bu arkadaşınızın paylaşımlarını görmezsiniz. Paylaşımlarını görmek için profiline gelerek yine tüm detayları görmeniz yine mümkün.

Facebook’ta sizi silenleri öğrenmek artık çok kolay

Facebook’ta en çok merak edilen konulardan biri kimin sildiğini öğrenmek artık çok kolay

1,5 milyarlardan fazla kullanıcısıyla dünyanın en aktif kullanılan sosyal medya platformu olan Facebook’ta kullanıcıların en büyük merakı arkadaş listesinden kendisini kimin sildiği öğrenmek olmaktadır.

Artık kullanıcıların merakını bitirecek olan Twitter’da bulunan ‘takibi kim bıraktı’ tarzı bir uygulama Facebook içinde var.

Sizin kimin sildiğini ‘Who Deleted Me on Facebook (Facebook’da beni kim sildi?)’ ismindeki uygulama sayesinde bulacaksınız.

Android ve İOS sistemlerinden indirebilecek olan bu uygulama sizi arkadaş listesinden kimlerin çıkardığını rapor olarak sizlere sunacak.

Ayrıca uygulamada engellediğiniz ya da yeni eklediğiniz arkadaşlar gibi profilinize özel güncel bilgileri de sunmakta.

Uygulamayı Facebook uygulama olarak sitemine entegre etmek istemişti ancak gizlilik politikasına aykırı olacağı düşünüldüğünden, ayrı bir şekilde kullanıcılarına sundu.

Facebook hesabınızı silmenin yolu

Facebook hesabınızı nasıl devre dışı bırakabilir veya nasıl tamamen silebilirsiniz?

Belki artık kişisel bilgilerinizi internette paylaşmak istemiyorsunuz. Veya belki arkadaşlarınızın haber kaynağına bakarak saatlerinizi boşa harcadığınızı düşünüyorsunuz. Sebep ne olursa olsun, Facebook hesabınızı silmenin bir yolu var.

Başlamadan önce Facebook’taki paylaşımlarınızı PC’nize indirebilirsiniz. Bunun için Ayarlar > Genel yolunu izleyin ve alt taraftaki “Facebook verilerinin kopyasını indir” seçeneğini kullanın.

Facebook hesabınızı devre dışı bırakmak veya kalıcı olarak silmek için şu adımları takip edin:

1. adım: Facebook hesabınıza oturum açın.

2. adım: Facebook sayfanızın üstündeki kilit simgesine tıklayın.

3. adım: Açılan menüden Ayarlar’a tıklayın.

4. adım: Sol taraftan ikinci sırada bulunan Güvenlik seçeneğine tıklayın. Şimdi “Hesabımı dondur” bağlantısına tıklayın.

5. adım: Facebook hesabınızı kapatmak, elbette çok kolay olmayacak. Yaptıklarınızı onaylamanızı isteyen sayfayı da geçin.

6. adım: Facebook’u terk etme nedeninizi seçtikten sonra, en alttaki “Dondur” düğmesine tıklayın.

Tebrikler, Facebook hesabınızı devre dışı bıraktınız. Ancak bu işlemi kalıcı hale getirmek istiyorsanız, aşağıdaki işlemleri yerine getirmeniz gerekli.

7. adım: Facebook hesabınızı silmeye hazırsanız, aşağıdaki bağlantıyı kullanarak “Hesabımı sil” düğmesine tıklayın.

Sil’e tıkladıktan sonra hesabınız geri gelmeyecek biçimde silinecek. Artık özgürlüğünüzün tadını çıkarabilirsiniz.